Gyászolják a “házasságbontó” Kenti óriás pontyot

Two Tone

Anglia legnagyobb édesvízi hala pusztult el a napokban, melynek súlyát 32 kilósra becsülték. A Two Tone “Kétszín” néven elhíresült tükörpontyot a Kent megyei Conningbrook horgásztó felszínén sodródva találták meg. Valószínűsíthető, hogy végelgyengülésben pusztult el. A hal, amely a bőre színéről kapta a nevét, úgy gondolják, hogy 40-45 éves lehetett.

Utolsó fogás: Darren Peck a L 65 4oz Two Tone a tónál

Ez volt az a hal, amelyről minden horgász álmodott, hogy egyszer sikerül megfognia. Az emberek heteket töltöttek el a tóparton, csak azért, hogy sikerüljön végre horogra csalni az óriás tükörpontyot. Two Tone roppant óvatos volt, évente átlagosan 1-2 alkalommal, egész életében pedig 50-szer sikerült csak kifogni.

Egy korszak vége. Néhány horgász 15 éve üldözte “Kétszínt”.

E ritka fogási arány miatt az ország egész területéről érkeztek horgászok a tóhoz. Sokak számára igazi megszállottsággá vált, hogy kifogják a halat. A “házasságbontó” becenév is a horgászok vízparton eltöltött idejéből eredt, mivel sok feleség panaszkodott, hogy férje többet foglalkozott az óriás ponty kifogásával, mint vele. Lee Jackson, egyike azon keveseknek, akik sikerült elkapni, de ehhez nagyfokú elkötelezettség kellett. Jackson tavaszzal, nyáron, és ősszel akár heti ötven órában is várta a nagy fogást, és még így is 6 évig tartott míg sikerült elkapnia “Kétszínt”.
Egy másik horgász, John Bird 8 évig próbálta elkapni, míg végre sikerült partra segítenie, és lencsevégre kapnia!

John Bird 8 éven át próbálta elkapni.

De voltak srácok, akik évekig horgásztak rá, és egyáltalán nem sikerült Two Tone-t elkapniuk.
Ezek a fiuk, a nagy hal halálhírére megdöbbenve járkáltak mint az elveszett bárányok, roppantul sajnálva a történteket.

Itt élt: Two Tone otthona Collingbrook tó, Kent.

A tó mellett emléktáblát helyeznek el a tiszteletére, Two Tone-t pedig kipreparálva, a Natural History Museum-nak ajándékozzák.
A horgászok internetes üzenetekben búcsúznak a “házasságbontótól”, de valószínűleg sok feleség megkönnyebbülten sóhajt fel.

Egy üzenet a sok közül: “Menj úszni békésen az égi tóban, nagyfiú.”

Forrás: daliymail.co.uk
sportales.com
bbc.com.uk

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?