Állóvízre való keverékek

Ezen az oldalon olyan etetőanyag összeállításokat mutatok be, ami kimondottan az állóvízi horgászatában bizonyultak eredményesnek.
Ha van egy kipróbált, és eredményesnek bizonyult etetőanyag keveréketek, és szívesen megosztanátok a receptet másokkal is, akkor küldjétek el részemre egy rövid leírással együtt, és közzéteszem az oldalon hogy más is kipróbálhassa.

Hidegvízi pontyos keverék 1

– 2kg Top Mix Téli Ponty
– 1kg Top Mix Red Carp
– 0,5kg Top Mix Lacto Ponty
– 0,5kg Top Mix HP Ponty
– 0,5 liter csonti
– 1 doboz csemegekukorica

A téli lehűlt vizek eredményes etetőanyag keveréke. Erőteljes illata, aromája a hideg vízben is jól terjed, ezzel felkeltve a lelassult pontyok figyelmét. Sötét színű, magas fehérje tartamú etetőanyag, a zord időben is próbálkozó pontyozók eredményes keveréke.

Hidegvízi pontyos keverék 2

– 2kg Mosella Select Capfen & Brassen
– 0,5kg Mosella Select Feeder
– 0,5kg Mosella Competition Classic
– 0,5kg Tortenmais
– 1 doboz csemegekukorica vagy
– 0,5 liter csonti

Ez az intenzív aromájú etetőanyagok keveréke, ideális a lehűlt vízben való pontyhorgászathoz. A hozzáadott kukorica pogácsa finom illata, és a hozzáadott csonti, vagy kukorica tovább fokozza a csalogató hatást.

Hidegvízi dévérező keverék

– 1,5kg Mosella Select Allrund
– 1,5kg Mosella Praxx
– 0,3kg Pörkölt őrölt kenderliszt
– 0,5 liter Szúnyoglárva

A dévérkeszeg különösen érzékenyen reagál az intenzív, főként az édes ízekre, aromákra. A Mosella Praxx aromája gyorsan hat, és a teljes vízréteget átjárva terjed, ezzel felkeltve a halak érdeklődését. A hozzáadott szúnyoglárva ellenállhatatlanná teszi keverékünket.

Tavaszi pontyos keverék

– 3kg Top Mix Téli Ponty
– 1kg Top Mix Méz
– 1/4 csomag méz aroma
– 0,5kg főtt kender
– 1 doboz konzerv kukorica
– 0,5 liter csonti

A felmelegedő vízben az intenzív méz aroma ellenállhatatlanná teszi keverékünket a pontyok számára. A hozzáadott kender, csemegekukorica, és a csontkukac tovább fokozza a csalogató hatást, és a főtt magoknak köszönhetően a pontyok hosszabb ideig tartózkodnak az etetésünkön.

Bodorka horgászat keveréke

– 1,5kg Mosella Select Rotaugen
– 1,5kg Mosella Canal Brassen
– 0,5kg Pörkölt őrölt kenderliszt
– 0,5kg Mézeskalács
– 0,3 liter pinki
– 0,2 liter csonti

Az őrölt kenderliszt, és az édes fűszeres mézeskalács aromája ellenállhatatlan a bodorkák számára. A hozzáadott élőanyag mágnesként húzza az etetésünkre a halakat.

Vélemény, hozzászólás?