Etetőanyagok

Etetőanyag keverékek

Természetesen ezeket a recepteket módosíthatjuk az összetevők arányának változtatásával, vagy plusz adalékokkal alakíthatjuk etetőanyagunk állagát, a hozzáadott aromák megváltoztatásával, egy-egy íz és illat kiemelésével, keverékünket hozzá igazíthatjuk az adott vízhez, és halfajhoz. Mindenképpen fontos, hogyha egy etetőanyaghoz több szemes, vagy élő anyagot akarunk adni, akkor növelni kell a keverék tapadó hatását (PV1, etetőanyag ragasztó).

Folyóvízre nehezebb, jobban tapadó etetőanyagra van szükségünk, ezt hozzáadott kaviccsal, agyaggal tudjuk elérni. Egy gyorsabb, sodrósabb vízen több nehezítő, és ragasztó anyagot kell adagolnunk. Nagyobb testű halakra darabosabb, nagyobb szemcseméretű etetőanyagot használjunk, kiegészítve főtt magvakkal, pelletekel.

Az hozzáadott csonti, darabolt giliszta, szúnyoglárva jelentősen javítja etetőanyagunk csalogató hatását.

Érdemes mindig kísérletezni, változtatni, akár az ízesítésen vagy az összetevőkön, mert ami az egyik héten működött, nem biztos hogy legközelebb is ugyan olyan vonzó lesz a halak számára. Vagy ami az egyik vízen sikeres, az nem biztos, hogy egy másik helyen is eredményes lesz.

De hát ez a szerencse, hogy nem találták még ki a tuti csalit ami mindig fogós, mert már nem lenne a vizeinkben hal!

Folyóvízre való keverékek
Állóvízre való keverékek