EnergoTeam Kupa 2009 – Gyerekdöntő

Élesben megy a verseny

2009. augusztus 14.-én került megrendezésre Győr-Sopron megyében, pontosabban a Szigetközben, a dunaszegi Mélyvölgyi Méri Tavaknál az EnergoTeam Kupa gyerekversenyének döntője.

A szabályok szerint ezen a versenyen a 4-től 12 éves korig vehettek részt a gyerekek, szigorúan szülői felügyelet mellett. Egyszerre egy bottal, botonként egy horoggal lehetett horgászni, a módszerek tetszés szerint váltogathatóak voltak, kivéve a rakós módszert, mert a rakós bot használata meg lett tiltva.

Engedélyezett volt viszont a szülői segítség igénybe vétele, melyet sokan közülük ki is használtak.
A helyszínen a regisztráció reggel 07.00 órakor kezdődött. Nyolc órától lehetett etetni, mennyiségben nem volt korlátozás.

Az ernyőknek sok hasznát vették

Megbeszélés a verseny előtt

Sapkaosztás

A tó mindkét oldala el volt foglalva

A verseny kilenc órakor vette kezdetét a népes kísérő sereg előtt, akik szép számmal jöttek el. Sokan a családtagjaikkal érkeztek, de néhányukat a selejtezőket rendező tó tulajdonosa, vagy a tógazda kísérte el. Az ötven helyen megrendezett selejtezőkről harmincegy versenyző jött el a döntőre.
Ami az időjárást illeti, a tűző napsütést időnként néhány jótékony felhő takarta el és az enyhe szél is segített elviselhetőbbé tenni a rekkenő hőséget.

Családi kupaktanács

Minden korosztály képviseltette magát

A felszerelés nagyon változatos volt, többen használták az Gold Star Purple Match botját és a Pluto feedert, de előkerültek a papa által használt és féltve őrzött márkás, drága holmik is.

A szponzori logó

A versenyzők pontosan érkeznek, 07.30-ra már mindenki regisztrált, utána jött az eligazítás és a sorsolás. Ekkor már minden versenyző megkapta az EnergoTeam ajándék baseball sapkáját.
A versenyzők elfoglalták helyüket. Többen közülük már 1-2 napja edzettek a tavon és tudták, hogy bőven van hal a vízben, sőt ezek között nem ritka a 4-5 kilós ponty sem.
A verseny kezdetét jelző dudaszó után 3 perccel került szákba az első 1kg feletti ponty és nem sokkal később egy második is.

Fárasztás közben

Mindenki élvezte a szép időt

Ezt minden horgász jó jelnek tekintette, gondolván – érdemes egy kicsit várni, majdcsak megjönnek a pontyok. De nem így történt, mert a verseny hátralévő idejében csak kínkeservesen jöttek a halak. A résztvevők többsége csak várta, hogy kapása legyen. A versenyző, aki ekkor kishalazni kezdett jól döntött, mert több mint három kilós fogásával a második helyet szerezte meg, de ez csak a verseny végén derült ki.
A többség csak várt és várt, remélve, hogy előbb utóbb beindul a kapás, de ez csak a 24-es rajthelyen történt meg. Itt a verseny öt órájából 3,5-ben nem fogtak egyetlen halat sem, majd az utolsó 1,5 órában 3 pontyot, összesen 4,64kg súlyban. Ez elég is volt a győzelemhez. Mint később kiderült, a legnagyobb hal is itt került horogra – 1,73kg-val.

Szép zsákmány

14.00 órakor ért véget a verseny, melyet a mérlegelés követett. Az eredményhirdetésre 16.00 órakor került sor.

Nem az első

A lányok is képviseltették magukat

A verseny közben a tóparton számos esemény zajlott. Volt ökörsütés, pálinka és borkóstoló, citerazenekar, barokk- és csángó népzene, kirakodóvásár, valamint egyéb látni-, enni-, és innivalók. A rendezvény éjfélig zajlott.
Minden versenyző ajándékcsomagot kapott, melyben egy baseballsapka, egy 40kg-ig mérő digitális mérleg és két tekercs 150 m-es ET Power zsinór volt.
A díjakat olyan versenyzők nyerték, akiknek tényleg szükségük volt rá, hiszen látszott, hogy nem drága felszereléssel horgásztak. De tudjuk, hogy a tehetséges fiatalok – egy kis szerencse segítségével -, csodákra képesek.

Itt még elkel a segítség

A verseny után mindenki megkóstolhatta a helyi finomságokat, pecsenyéket. A versenyzők természetesen a tógazda vendégei voltak.

Dobogón a boldog győztesek

Gratulálunk minden résztvevőnek és szeretettel várjuk őket jövőre is.
kép18 Mindenki ajándékkal térhetett haza

Eredmények:

I. helyezett: Kalász Arnold – 4,64 kg
II helyezett: Hochheiser Béla – 3,29 kg
III. helyezett: Mátraházi Julianna – 1,54 kg

I. helyezett díjazása
ET SILVER TELECARP 3,60m BOT
DX KEVELAR TELE 20-40G 3.00M BOT
GS PLUTO 40-80g 3,45m 3+2r. BOT
GS CYKLONE NG 40 7 csapágyas orsó
ET COMET RUNNER NG 50 7+1 csapágyas orsó
ET POWER SPIN NG 4000 10+1 csapágyas orsó
FUJI-TOKI FEJLÁMPA FC-840

2 helyezett díjazása
DX KEVELAR TELE 40-80G 3.00M BOT
GS PLUTO 40-80g 3,60m 3+2r. BOT
ET COMET RUNNER NG 40 7+1csapágyas orsó
ET EXCALIBUR FD3000 5+1csapágyas orsó

3 helyezett díjazása
ET EMERALD 3,90M MATCH BOT
ET FIGHTER MATCH 40 6+1csapágyas orsó

A legnagyobb hal kifogójának járó díj
ET EXCALIBUR RD4000 5+1 csapágyas orsó

A legkisebb hal kifogójának járó díj
Vision 3 csapágyas, 25-ös méretű orsó

A legfiatalabb leány díjazása
6 m-es spiccbot

Forrás:Energo Team

A bejegyzés kategóriája: Horgászversenyek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?