ENERGOFISH-ALASZKA feederbotos páros horgászverseny

A Heves megyében található, kapitális halairól híres Alaszka tó festői környezetében első ízben került kiírásra az Energofish – Alaszka feederbotos, páros horgászverseny, melyen az elsőként nevező húsz csapat mérhette össze tudását és rátermettségét.


Szép kilátás

Kapásra várva

Egy színvonalas verseny lebonyolításának elengedhetetlen feltétele a megfelelő, halban gazdag helyszín. Hosszas keresgélés és tesztelés után a Heves megyében található Alaszka tóra esett a választás. A tó a Boconádot és Kált összekötő úton, a Tarnabodi elágazóval szemben található. Budapest felől az M3-as autópályáról, az erdőteleki lehajtón keresztül érhető el legegyszerűbben.

Jól dolgozott...

... de meglett

A bányászatot a 70-es évek elején kezdte ezen a területen az Erdőtelki termelőszövetkezet, majd pár év múlva befejezték a kitermelést. A bányászatnak köszönhetően, egy 9.2 hektáros vízfelületű, 4-5 méter átlagmélységű, rendkívül tiszta, csodálatos környezetben elterülő tó született. A sokáig vadvízként “tengődő” tó halairól számos történet szól, melyet a tóból kikerülő kapitális példányok hitelesítettek.

A közönség is izgul

A tó környezete a 2006-os tulajdonosváltás után megváltozott. Az új tulajdonos igazi gyöngyszemmé varázsolta a tavat, ahol a rendezett környezet mellet sikerült megőrizni a tó vadregényes, vadvízi hangulatát. Az ide látogatók csodálatos környezetben tölthetik idejüket akár egyedül, akár családjukkal vagy barátaikkal együtt. Az esőbeállókkal és kerti padokkal felszerelt tó igazán kényelmes kikapcsolódást nyújt mindenki számára.

Fertőtlenítés után mehet vissza

Főzési és grillezési lehetőséget biztosít, emellett a gyermekes családokra való tekintettel egy játszótér is kialakításra került. A tó területén engedélyezett a sátorozás.

Készül a finomság

A 70-es évek óta folyamatosan telepített halak szépen szaporodtak és nőttek, mára már messziről vonzzák az ide látogatókat. A tó gazdag rablóhal állománnyal rendelkezik. Szép süllők, csukák és harcsák várják a horgászokat.

Gyönyörű példány

A tóban nagy számmal telepítettek 12-25 kg-os pontyokat, így ideális pálya mindazok számára, akik rekordlistás halak elejtésére vágynak. A tó változatos faunájában kárász, compó, tok és dévérkeszeg is képviselteti magát.

Ez már megvan

A kellemes, zavartalan horgászat érdekében, a szervezők az első húsz csapat jelentkezését fogadták el. A kétfős csapatok tagjai két szektorban mérhették össze tudásukat vetélytársaikkal. A végső eredmény a csapattagok szektorhelyezési alapján született meg.

Fárasztás közben

A tó rendezett, területén beállók és tűzrakásra alkalmas hely is található, mégis megőrizte vadregényes hangulatát, így természet közeli élményt nyújt az ide látogatóknak.

A mérlegelés izgalmas pillanatai

Megérdemelt eredmény

A Pető Family Team fiatalabb tagja, Pető Gábor a verseny második felében magasabb fokozatra kapcsolt és fantasztikus hajrával szektor 2. helyezést ért el. Édesapja Pető Barna – mintha csak megbeszélték volna – szintén másodikként ért célba a másik szektorban. A két szektor kettes eredmény a dobogó legfelső fokára juttatta a Pető-Family Team-et.

A pódium

A versenyt követően a tógazda ízletes vaddisznó pörkölttel vendégelte meg a versenyzőket. A remek hangulatú vacsora közben megszülettek az eredmények, a verseny dobogójára a következő csapatok állhattak fel:
1. hely – Pető Family Team (Pető Barna, Pető Gábor); 2. hely – Alaszka-Kingbaits Team (Kékesi Péter, Kaló Zoltán); 3. hely – CSI-MA Feeder Team (Csík Tamás, Major Krisztián). A legnagyobb halat, egy 7.4 kg-os pontyot Ferencz István fogta.

ALASZKA HORGÁSZTÓ

ELHELYEZKEDÉSE: A tó Heves megyében Boconádot és Kált összekötő úton, a Tarnabodi elágazóval szemben található, könnyen megközelíthető.

TERÜLETE: 9.2 hektár

ÁTLAGOS VÍZMÉLYSÉG: 4-5 méter

TÍPUSA: bányató

FOGHATÓ HALFAJOK: kivételes ragadozó állomány, süllö, csuka, harcsa, balin, rekordlistás pontyok, amurok, darabos dévérek és compók, kárász, keszegfajták és kuriózumnak számító tok.

HORGÁSZAT: horgászható napijeggyel és éves területi engedéllyel is. A tó tulajdonosa számos alternatívát kínál, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A tavon lehetőség van éjszakai horgászatra és sátorozásra is.

Forrás: EnergoTeam

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?