BALZER SHIRASU NAGYDÍJ 2010.
Nagybivalyosi Pergetőverseny

Versenykiírás


Verseny jellege:Nyílt, csónakos, kétfős csapatverseny

Verseny időpontja: 2010-03-27. szombat

Helyszín: Nagybivalyos-tórendszer (Várpalota)

Rendező: Balzer Hungária Kft.

Információ, nevezés: Balzer Mintabolt, 1095. Budapest, Soroksári út 92. Telefon: 1/2104937

Nevezési díj 20.000,- Ft/csapat, mely magában foglalja a napijegyet és az ebéd árát is.

A rendezőség csónakot nem biztosít.

Verseny lebonyolítása:

700 – 730 Regisztráció a Halőrháznál

730 – 745 Megnyitó, sorsolás

800 – 845 Felkészülés a versenyre

845 – 855 Kihajózás

900 – 1400 Verseny

1400 – től ebéd, értékelés, eredményhirdetés

Versenyszabályok:

1. Horgászni csak a tó erre kijelölt belső területein, a másik csapattól és a parttól is legalább 25 m távolságban, rögzített csónakból és más versenyzők zavarása nélkül, egyetlen kézben tartott bottal szabad. A horgászhely a kijelölt pályán belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható. A csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.

2. A versenyen halradart használni tilos.

3. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat.

4. A versenyben való részvétel feltétele a használt csónak menetbiztonsága és előírás szerinti felszereltsége.

5. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A rendezőség a versenyen esetlegesen történő balesetekért és keletkezett károkért felelősséget nem vállal.

6. A tavon elektromos csónakmotor használata megengedett.

7. Bármilyen pergető módszer és műcsali megengedett, de csak egyetlen csalival szerelt készség használható. (pl. a twister fölé nem köthető műlégy). Csak a szabályosan fogott (nem kívülről akadt!) ragadozó halakat számítanak bele az eredménybe. Ezeket kíméletesen pontyzsákba téve kell élve tartani a mérlegelésig (a rendezőség biztosítja). Az elpusztult halakat nem mérik le, azok a versenybe nem számítanak!

8. A versenybe beszámít a csuka, a süllő, a balin, a sügér, a kősüllő, a domolykó, valamint a fekete sügér fogása. A kifogott egyéb halakat megfogás után haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe.

9. A halak kiemeléséhez minden esetben merítőszákot kell használni!

10. A fogás tényét a rendezőség fele azonnal jelezni kell. A le nem jelentett fogás nem kerül mérlegelésre.

11. Mérlegelés a verseny ideje alatt folyamatosan, illetve a verseny végén a kikötő előtt felállított mérlegelő csónaknál lesz.

12. Értékelés:

Minden kifogott hal 10 pontot, illetve minden cm 1 pontot ér. (Pl.: 1 db 62cm-es hal 10 + 62 pont = 72 pont). A forduló sorrendje az így szerzett pontok alapján dől el. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett. Azonos darabszám esetén a legnagyobb hal dönt.

13. Jogorvoslat: A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a Rendezőség 20/9438003 telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, írásos formában 1415-ig benyújtani. Óvási díj 3.000,- Ft

14. Az óvás tárgyalásának időpontját, az óvó, az óvott és a tanúként megidézett csapatok rajtszámát a hirdetőtáblán közlik. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Az óvás elbírálását követően a további jogi út kizárt, erről a versenyzők jelen versenyszabályzat elfogadása keretében a helyszíni nevezéskor egyidejűleg írásban is nyilatkoznak.

15. A verseny Rendezősége „Nagyfokú helytelen magatartás”-ként értékeli, és a versenyből kizárja azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

16. A verseny ideje alatt a csapatvezető a ruházata fölött köteles viselni a rajtszámot. Bármely reklámhordozó viselése, elhelyezése csak a rendezőség előzetes engedélyével megengedett. Ilyen jellegű kérést legkésőbb a nevezéskor kell közölni.

17. A verseny egyben a Balzer Shirasu nagydíj kvalifikációs fordulója. A verseny első öt csapata jut a Balzer-Shirasu nagydíj döntőjébe. Döntőbe csak értékelhető eredménnyel rendelkező csapat juthat (minimum 1 hal), amennyiben nincs 5 értékelhető csapat, a döntőbe kevesebb számú csapat jut.

A Nagybivalyos Horgászcentrum korlátozott számban tud csónakot és szállást biztosítani, érdeklődni 06 20 235 3837 telefonszámon, vagy az info@nagybivalyos.hu email címen lehet.

Forrás:www.balzer.hu

A bejegyzés kategóriája: Horgászversenyek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás